سیستمی که توسط فدراسیون جهانی بدمینتون بکار گرفته شد و کمپانی امریکایی IMG که در سال ۲۰۱۵ مسئول تولید و مخابره تلوزیونی مسابقات بوده است این سیستم را آماده بهره برداری نمود. این سامانه از ۸ دوربین بسیار سرعت بالا و دو کامپیوتر پرقدرت تصویری استفاده می کند.وقتی که بازیکنی تصمیم داور خطی را به چالش می کشد ، داوراصلی سیگنالی را به سرداور کنار زمین و یا دستیار داور ارسال میکند که آنها تکرار سرعت آهسته صحنه برخورد شاتل به زمین را خواهند دید و تصمیم می گیرند که شاتل داخل بوده است یا بیرون!
اصولاً اگر داور خط درست تصمیم گرفته باشد ، سرداور انگشت شصت خود را رو به بالا به عنوان یک سیگنال به داور زمین نشان خواهد داد.اگر چالش اعلام شده توسط بازیکن موفق بوده باشد و داور خط به اشتباه تصمیمی را اعلام کرده باشد ، سرداور انگشت شصت خود را رو به زمین گرفته و داور زمین تصمیم درست را اعلام می کند.تکرار تصویر اهسته ی برخورد شاتل در صفحه نمایش بزرگ سالن برای تماشاچیان نشان داده نمی شد. تنها سرداور ان را می دید و علت این کار این است که در بسیاری از سالن ها در کشورهای مختلف امکانات متفاوتی وجود دارد.
بعد از فینال مسابقات سوپر سریز در کوآلالامپور در دسامبر سال ۲۰۱۳ و همچنین مسابقات آزاد مالزی و کره جنوبی در ژانویه ، مفسران ورزشی اعتقاد داشتند که سیگنالی که با دست نشان داده می شود می تواند گاهی گیج کننده باشد زیرا این گونه نشانه ها می توانند در فرهنگ های مختلف معانی متفاوتی داشته باشند و از طرفی بازیکنان می تواند بخواهد که خودش علامت داور مبنی بر فرود شاتل در نیمه زمین حریفشان ببینند و در نتیجه در مسابقات قهرمانی All England در سال ۲۰۱۴ سیگنال با اشاره دست جای خود را به فردی داد که تخته ای روی آن کلمه داخل یا بیرون نوشته شده است را بالا می گیرد تا تصمیم را به روشنی به داور و بازیکنان و تماشاچیان اعلام کند.
سامانه IRS
اصطلاح “حق چالش زمین” به این معنی است که بازیکن این حق را دارد که تصمیم داور خط مبنی بر داخل یا بیرون بودن شاتل را به چالش بکشد و نهایت در یک بازی دو بار این کار را انجام دهد. این حق باید به دقت توسط بازیکن مورد استفاده قرار گیرد و نباید اولین باری که بازیکن تصور کرد که داور اشتباه کرده است از این حق استفاده کند. در صورتیکه بازیکن در هر بار به درستی تصمیم داور را نقص کرده باشد این حق برای او همچنان محفوظ می ماند اما اگر مشخص شود که داور به درستی اعلام نظر کرده یکی از دو فرصت چالش او از بین می رود و همین حالت برای فرصت دوم اون نیز وجود خواهد داشت. بنابراین در صورتیکه بازیکن به درستی نظر داور را برگرداند می تواند تا مادامی که این کار را بدرستی انجام می دهد دو فرصت خود را حفظ کند و با هر بار اشتباه تشخیص دادن بازیکن یکی از این دو فرصت می سوزد.
درمسابقات قهرمانی All England که در ماه مارس سال ۲۰۱۴ برگزار گردید ، قهرمان انفرادی زنان ، راچناک اینتانون تایلندی از حق چالش زمین خود دقایقی بیشتر از بازی سپری نشده بود که استفاده کرد.مفسر و گزارش گر سرشناس گیلان کلارک گقت که این بازیکن با استفاده از حق چالاش زمین در اوایل مسابقه نشان داد که هنوز خیلی جوان و کم تجربه است و بازیکنان باید سعی کنند که در نیمه ابتدایی مسابقات از آن استفاده نکنند و این حق و فرصت را برای لحظات بسیار بخرانی در نیمه پایانی مسابقات و حتی بعنوان فرصتی برای نفس گرفتن برای خود محفوظ نگهدارند.
با وجود اینکه بدمینتون از ابزارها و فن اوری های کمک داوری مانند چشمان شاهین استفاده می کنید ، بعلت هزینه زیاد سامانه IRS ، تنها در تورنومنت های سطح سوپر سریز و یا بالاتر که پخش تلوزیونی دارند مورد استفاده قرار می گیرد و این به این معنی خواهد بود که حق و قانون چالش زمین نمی تواند در مسابقاتی مانند تورنومنت های سطح گرند پریکس و یا چلنج کاپ ( مانندمسابقات فجر در ایران ) توسط بازیکنان استفاده شود و البته هیچ احتمال و امکانی برای استفاده در دیگر مسابقات در سطوح دیگر تا کم شدن هزینه استفاده از این سامانه وجود ندارد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
آقایان
1 موموتا از ژاپن 2 چوو تین چن از چین تایپه 3 ویکتوز اکزلسن از دانمارک
بانوان
1 چن یو فِی از چین 2 تای سو یینگ از چین تایپه 3 آکانه یاماگوچی از ژاپن
بروز رسانی 1398/11/15
آقایان 1 امیر جباری 309 جهانی 2 سروش اسکندری 585 جهانی
1 ثریا آقایی 107 جهانی 2 ثمین عابد خجسته 168 جهانی 3 نسیم صفایی 434 جهانی
Sponsored by C.B.C 2019 All Rights Reserved