بالای سی، آری یا نه؟ مسئله این است
همانطور که تاکنون احتمالا مطلع شده اید ، چند سالی است که فدراسیون بدمینتون ، قانونی مبنی بر عدم دعوت بازیکنان به تیم ملی که به سن ۳۰ سالگی خود رسیده اند وضع و اجرا کرده است.
از این رو تیم فنی بدمینتون انزلی بر آن شد تا نگاهی آماری به سن ۵۰ نفر اول بازیکن انفرادی مردان جهان بیاندازد و آنالیزی مختصر را در ارتباط با قانونی انجام دهد که در تمام این مدت مورد نقد بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران این رشته بوده است! تحلیل و نتیجه گیری این داده ها را به علاقمندان ، کارشناسان و تصمیم سازان این رشته ورزشی واگذار می کنیم.
در کشور چین که سالانه بطور متوسط بیش از ۱۰۰ میلیون بازیکن آماتور و حرفه ای بدمینتون دارد ، قطعاً بازیکنان جوانِ نخبه در این رشته بسیار دارند. با این حال به هیچ عنوان بازیکنان ۳۰ سال به بالایی را که هنوز در آمادگی به سر می برند و توانایی تقابل با جوان تر ها را دارند را کنار نمی گذارند. شرایطی این چنین در کشورهای صاحب بدمینتون دیگر نیز حاکم است.
در بدمینتون امروز ، اهمیتِ تجربه برای یک بازیکن بر کسی پوشیده نیست. بسیاری از بازیکنان جوان ملی ما از نظر فنی در شرایط خوبی به سر می برند ، اما از نظر تجربه معمولا در مسابقات معتبر قلیلی که شرکت می کنند دچار مشکل هستند. در چنین شرایطی حضور بازیکنانِ با تجربه و پخته تر در کنار جوانان آیا نمی تواند به سود بازیکنان جوان و در نهایت به نفع بدمینتون کشور باشد؟ چه بسا حضور و بهرمندی از حضور این بازیکنان ، باعث ارتقاء سطح بدمینتون کشور شده و به پویایی بیشتر این رشته در کشور نیز کمک کند. مضافاً که ساعت ها و هزینه های زیادی در طول سال های متمادی برای یک بازیکن حرفه ای که سابقاً نیز خود از نوجوانان و یا جوانان بوده اند ، صرف شده است که به نوعی سرمایه هایی بی قیمت برای کشور محسوب می شوند اما به ناگهان بدون هیچ برنامه ای به حال خود رها می شوند!
از آنجاییکه بازیکنان ایرانی در طول یکسال در مسابقات داخلی و خارجی زیادی شرکت نمی کنند ، بازیکنانی که نزدیک به سن ۳۰ می شوند ، امید زیادی برای دعوت شدن به تیم ملی ندارند ، چرا که تا مسابقات بعدی ، ممکن است در آستانه سن ۳۰ سالگی قرار بگیرند و به تیم ملی دعوت نشوند و رفته رفته انگیزه خود را برای تمرین از دست داده و در نوعی “بلاتکلیفی” به سر ببرند.
با ذکر این مقدمه به شرایط سنی ۵۰ نفر اول انفرادی مردان جهان نگاهی خواهیم انداخت.
نـگاهـی آمـاری به تـوزیع رده سنـی ۵۰ بـازیکنانِ مـرد انـفـرادیِ بـرتـر جـهان و سهم کشورها به تفکیک
توزیع سنی به تفکیک کشور
از نمـودار بالـا می توان نتیجه گـرفت کـه هرچه از رتبه های برتر به سمت رتبه ۵۰ جهانی حرکت می کنیم ، متوسط سنی جوان تر می شود یا بعبارتی میانگین سنی بازیکنان معمولا در رتبه های بهتر بالاتر می رود.
از نمـودار بالـا می توان نتیجه گـرفت کـه هرچه از رتبه های برتر به سمت رتبه ۵۰ جهانی حرکت می کنیم ، سن بازیکنان کمتر می شود یا بعبارتی مسن ترین بازیکنان در رتبه های بهتری قرار دارند.
** جمع آوری آمـار و آنالیز توسط تیم فنی بدمینتون انزلی
*** داده ها بر اساس جدول رنکینگ و سن منتشر شده توسط فدراسیون جهانی در تاریخ ۰۵/۰۲/۱۳۹۶ استخراج شده اند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
آقایان
1 موموتا از ژاپن 2 چوو تین چن از چین تایپه 3 ویکتوز اکزلسن از دانمارک
بانوان
1 چن یو فِی از چین 2 تای سو یینگ از چین تایپه 3 آکانه یاماگوچی از ژاپن
بروز رسانی 1398/11/15
آقایان 1 امیر جباری 309 جهانی 2 سروش اسکندری 585 جهانی
1 ثریا آقایی 107 جهانی 2 ثمین عابد خجسته 168 جهانی 3 نسیم صفایی 434 جهانی
Sponsored by C.B.C 2019 All Rights Reserved